Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πεντέλης

Σας γνωρίζουμε ότι πρόσφατα ξεκίνησε η λειτουργία του «Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πεντέλης» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττική 2014-2020, στον Άξονα Προτεραιότητας 09 «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων - Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής».

Το Κέντρο Κοινότητας στεγάζεται στο 1ο όροφο του Κοινωνικού Κέντρου Δήμου Πεντέλης ( Σκιάθου 5 & Μπακογιάννη , Μελίσσια, τηλ. 2108100884 ) σε δυο κατάλληλα διαμορφωμένα γραφεία εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως χώρος υποδοχής των εξυπηρετουμένων και το άλλο ως χώρος για συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξη.

Πρόκειται για μια νέα δράση με καινοτόμα χαρακτηριστικά, που λειτουργεί ως συμπληρωματική δομή της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Στόχος του Κέντρου Κοινότητας είναι η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την

α. Υποδοχή – ενημέρωση –και υποστήριξη των πολιτών για την εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ),

β. Διασύνδεση των πολιτών με τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην εκάστοτε περιοχή παρέμβασης-παραπομπές και

γ. Παροχή ποιοτικών υπηρεσιών – βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.

Επιπρόσθετα, το «Κέντρο Κοινότητας» αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δημιουργίας και λειτουργίας του Εθνικού Μηχανισμού συντονισμού, παρακολούθησης και αξιολόγησης των πολιτικών κοινωνικής ένταξης και κοινωνικής συνοχής.

Το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα - Παρασκευή και ώρες 08.00-16.00.

Μπορείτε να δείτε και το video:

"Συμβουλές για γονείς… στις Πανελλήνιες" από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πεντέλης

Επισυνάπτεται η ανακοίνωση και ο οδηγός.

Πρόσκληση: "Ενημερωτική Εκδήλωση - Παρουσίαση του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πεντέλης"

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 και ώρα 18.00 στο χώρο του ΟΚΠΑ - Σκιάθου 5 και Μπακογιάννη - Μελίσσια

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Pr_KentroKoinothtas.pdf)Pr_KentroKoinothtas.pdf[ ]171 kB

Λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας στο Δήμο Πεντέλης

Το Κέντρο Κοινότητας  στεγάζεται στο 1ο όροφο του Κοινωνικού Κέντρου Δήμου Πεντέλης ( Σκιάθου 5 & Μπακογιάννη , Μελίσσια, τηλ. 2108100884) σε δυο κατάλληλα διαμορφωμένα γραφεία εκ των οποίων το ένα  λειτουργεί ως χώρος υποδοχής των εξυπηρετουμένων και το άλλο ως χώρος για συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξη. Το Κέντρο Κοινότητας  λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα - Παρασκευή και ώρες 08.00-16.00.

Μπορείτε να δείτε πρόσθετες πληροφορίες στο video εδώ:

 

 

Top

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies