Υγεία

Πρόληψη Σακχαρώδη Διαβήτη με Δωρεάν Εξετάσεις στο Γενικό Πληθυσμό

Επισυνάπτεται η αναλυτική ανακοίνωση και η αφίσα του προγράμματος.

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Afisa_diaviths.pdf)Afisa_diaviths.pdf[ ]41 kB
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (An_144_DoreanExetaseisDiaviti.pdf)An_144_DoreanExetaseisDiaviti.pdf[ ]400 kB

Πρόληψη Καρδιαγγειακών Νοσημάτων «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΡΔΙΑ»

Ο Δήμος Πεντέλης στα πλαίσια των δράσεων προληπτικής ιατρικής για τους δημότες, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα υλοποιήσουν  Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Το πρόγραμμα  συντονίζεται από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικότερα από το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής σε συνεργασία με την Α΄ Πανεπιστημιακή  Καρδιολογική Κλινική.  

Ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος  περιλαμβάνει Δωρεάν Εξετάσεις (γενική αίματος - βιοχημικός έλεγχος – καρδιογράφημα) καθώς και εξέταση ψυχολογικών παραμέτρων για όλους τους συμπολίτες μας, άνω των 35 ετών.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται από εξειδικευμένη ομάδα ιατρών και επιστημόνων στο χώρο του ιατρείου του Δήμου στο Α΄ΚΑΠΗ Μελισσίων (28ης Οκτωβρίου & Αγ.Σαράντα 2)  από 31 Αυγούστου.

 Επισυνάπτεται η αναλυτική ανακοίνωση.

Αναλυτικές ΟΔΗΓΙΕΣ για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο αρχείο : Οδηγίες Υλοποίησης Προγράμματος “ΕΓΚΑΡΔΙΑ” στο Δήμο Πεντέλης

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (DT_257_ProgrammaEgardia.pdf)DT_257_ProgrammaEgardia.pdf[ ]239 kB

Δ.Τ. - Αντιφυματικός εμβολιασμός - φυματίωση - οδηγίες

1.Το Υπουργείο υγείας με την αρ. πρωτ. Υ1/Γ.Ποικ.92954/8.10.2013 εγκύκλιό  μας ενημερώνει ότι σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ), η φυματίωση για το έτος 2014 κατατάσσεται ως η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου από μια κοινή μολυσματική νόσο μετά τον ιό του AIDS(HIV).

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Dt_antifimatikos_Emvoliasmos11112014.pdf)Dt_antifimatikos_Emvoliasmos11112014.pdf[ ]41 kB
Διαβάστε περισσότερα: Δ.Τ. - Αντιφυματικός εμβολιασμός - φυματίωση - οδηγίες

17 έως 19 Νοεμβρίου 2014 : Δωρεάν σπιρομέτρηση στο Δήμο Πεντέλης από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία

Σας ενημερώνουμε ότι σε συνεργασία  με την κινητή Μονάδα Σπιρομετρήσεων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, στο πλαίσιο προγράμματος προληπτικής ιατρικής που υλοποιεί ο Δήμος  μας και της παγκόσμιας ημέρας Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, όπως ορίστηκε η 20η Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν σπιρομετρήσεις για όλες τις  πληθυσμιακές ομάδες ως εξής :

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (Dt_DoreanSpirometrisi10114.pdf)Dt_DoreanSpirometrisi10114.pdf[ ]51 kB
Διαβάστε περισσότερα: 17 έως 19 Νοεμβρίου 2014 : Δωρεάν σπιρομέτρηση στο Δήμο Πεντέλης από την Ελληνική Πνευμονολογική...
Top